Vimjo'nun hedefi sektörü büyütmek

İnternet üzerinden kişisel bakım ürünleri satan Vimjo, sektörü yıllık 500 milyon dolarlık ciroya ulaştırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnternet üzerinden kişisel bakım ürünleri satışı yapan Vimjo'nun hedefi, sektörü yıllık 500 milyon dolarlık ciroya ulaştırmak.

Vimjo'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Hakan Özgür, öncelikli hedeflerinin internetten alışveriş yapmayan kitleleri sektöre kazandırmak olduğunu kaydetti.

Son yıllarda tüketici alışveriş alışkanlıklarında teknolojinin ve internet kullanımının artmasını dikkate alan Vimjo'nun, 2010 Nisan ayında faaliyete geçerek tüketiciye kişisel bakım ihtiyaçlarını tek bir noktadan ve avantajlı fiyatlarla sunmanın ayrıcalığını yaşattığını dile getiren Özgür, Türkiye'de kişisel bakımın adresi olma yolunda büyük adımlar atan Vimjo'nun, öncelikle kendi sektörünü büyütmeyi, tüketiciyi ürün ve ihtiyaçları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Özgür, ağız ve diş sağlığı, ev tipi medikal ürünler, saç bakımı ve hijyen gibi ürün gruplarının da bu sektörün içinde olduğunu belirterek, sektör büyüklüğünün 5,5 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi.

Sektörün internetteki cirosunun 200 milyon dolar olduğunu kaydeden Özgür, ''Pazar liderliğini üstlenip, reklam ve tanıtım yatırımları ile sektörü büyütmeyi ve 2011'de internette kişisel bakım kategorisindeki harcamayı 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

Öncelik kadınlarda

Toplantıda verilen bilgiye göre, pazarlama aktiviteleri ve dönemsel özel ihtiyaçları dışarıda bırakınca, Vimjo;da en fazla satılan ürün gruplarının başında; diyet ve zayıflama, besin takviyeleri, parfümler, saç bakım ve cinsel sağlık ürünleri geliyor, Vimjo.com'dan alışveriş yapanların yüzde 65'i kadın ve yüzde 35'i erkek.

Kişisel bakım kategorisinde 1.600 farklı markaya ait 25 bini aşkın ürünü tüketiciyle buluşturan Vimjo'nun gelecek hedefinin, Türkiye'de bulunmayan ancak tüketiciler tarafından yurtdışından siparişle getirilen özel markaların, Türk pazarında ilk defa Vimjo.com'dan satılmasını sağlamak olduğu bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir