Vodafone Türkiye 10,5 milyon liralık tasarruf sağladı

Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Süel, Yeşil Teknoloji Programı kapsamında, bugüne kadar toplamda 10,5 milyon liralık enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel, sürdürülebilirliği bugünden iş öncelikleri arasına almayan şirketlerin ileride bu şansını kaybedeceklerini söyledi.

Süel, Vodafone'un stratejik çözüm ortaklığıyla gerçekleştirilen Yeşil İş Konferansı'nda yaptığı ''Sürdürülebilirlik ve Değişen İş Modelleri'' başlıklı konuşmasında, iklim değişikliği ve kaynak kısıtlarının herkesin ortak geleceğini ilgilendiren ekonomik sorunlar haline geldiği günümüzde, iş dünyasının düzensiz kentleşme, kıtlık ve çevresel değişim gibi küresel sorunları iyi anlamak ve iş yapış biçimlerinde köklü değişiklikler yaratmak zorunda olduğunun altını çizdi.

İş dünyasının, sürdürülebilirlik başta olmak üzere iklim değişikliği, yenilenebilir ve temiz enerji, düşük karbon ekonomisi gibi farklı kalemleri, iş modellerine mutlaka entegre etmesi gerektiğini belirten Süel, Harvard Business School profesörü Michael Porter ve ''Dünya Düzdür'' kitabının yazarı Thomas Friedman gibi isimlerin, iş dünyasının daha inovatif ve üretken bir geleceğe nasıl kucak açabileceğine dair ortaya koyduğu farklı bakış açılarını katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasında Vodafone Türkiye olarak ilk kez yayınladıkları Sürdürülebilirlik Raporu'na da değinen Süel, Vodafone Grubu'nun küresel stratejisine paralel olarak sürdürülebilirliği temel iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirterek, Vodafone Türkiye'nin bu vizyonla attığı adımların somut yansımalarını anlattı.

Sadece binalarında 382 ton kağıdın geri dönüşümünü sağlayarak 6 bin 500 ağacın kesilmesini önlediklerini ifade eden Süel, binalarındaki enerji verimliliğini yüzde 18 oranında arttırdıklarını ve 1500 kw/henerji tasarrufu sağladıklarını bildirdi.

Küresel iklim değişikliği üzerindeki etkilerini azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri Yeşil Teknoloji Programı kapsamında, bugüne kadar yıllık yaklaşık 10 bin apartman dairesinin elektrik tüketimine eşit enerji tasarrufu sağladıklarını ifade eden Süel, Yeşil Teknoloji Programı'nın Vodafone Türkiye için toplamda 10,5 milyon liralık tasarrufa karşılık geldiğini kaydetti.

Süel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Önümüzdeki 10 yılda bizi farklı bir gelecek bekliyor. Sürdürülebilirliği bugünden iş öncelikleri arasına almayan şirketler ileride bu şansını kaybedecek. Sürdürülebilir iş modellerini, operasyonlarının kalbine koymayan şirketlerin toplumda itibarları olumsuz etkilenecek. Gelin ülkemizi en doğru şekilde sürdürülebilir bir geleceğe hazırlayalım. En alttan başlayarak farkındalık yaratalım.''

Bu konularda ilginizi çekebilir