Vodafone Türkiye'den yeni dönemde 7 rekor

Şirket yeni mali yılının ikinci çeyreğinde 7 maddede rekor kırarken, karlılığını da pozitife çevirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, 2011-2012 mali yılı ikinci çeyrek gelirleri, müşteri bazı, ses dışı gelirler, data gelirleri ve mobil internet gelirlerinde büyüme, toplam trafik, ARPU ve EBITDA'da rekor kırarken, karlılığını da pozitife çevirdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, mart ayında başlayan Vodafone Türkiye'nin 2011-2012 mali yılının ikinci çeyrek verilerinin açıklandığı ve Vodafone markalı tabletin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, "rekorlarla dolu" bir çeyrek elde ettiklerini, bu rekorları 7 maddede topladıklarını ifade etti.

Timuray, Vodafone Türkiye'nin rekorlarını şöyle sıraladı:

"30 eylül 2011 sonu itibariyle açıkladığımız son çeyrek gelirlerimizde rekor seviye olan 1,2 milyar lira seviyesine ilk defa geldik. İkinci rekorumuz, müşteri bazında gerçekleşti. Satın alma öncesi dahil tüm zamanların rekor seviyesi olan 17,8 milyon abone sayısına ulaştık. Aktif abone sayısında da yine tüm zamanların en yüksek seviyesindeyiz. Beraberinde abone sayısında da yine tüm zamanların en yüksek seviyesindeyiz. 3. rekorumuz, ses dışı gelirlerden geldi. 251 milyon lirasını bu çeyrekte gerçekleştirmiş olduk. Ses dışı gelirler içerisinde önemli bir payı da data gelirlerindeki performansla yakaladık. Burada mobil internet konusunda yüzde 295'lik bir büyüme ile yeni bir büyüme rekorunu da kırmış olduk. 5. rekorumuz, toplam trafikten geldi. Bu çeyrekte 15,9 milyar dakikalık bir performans gerçekleştirdik. 6. rekorumuz, ARPU ile geldi. Abone başına gelir seviyesinde kendi içimizde tüm zamanların rekorunu kırarken, aynı zamanda pazarın en yüksek ARPU'suna sahip operatör de 21,5 lira ile bu çeyrekte Vodafone oldu. 7. rekorumuz da, EBITDA rakamından geldi. EBITDA'da 357 milyon lira tüm zamanların en yüksek EBITDA miktarını da bu çeyrekte gerçekleştirmiş olduk."

FAVÖK seviyesinde de pozitife geçtik

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray, "Bir taraftan büyüme programı bir taraftan tasarruf programının olumlu etkileri ile Vodafone Türkiye'nin Eylül 2011 ile sona eren 6 aylık dönemdeki FAVÖK seyiyesi 357 milyon liraya ulaşarak tüm zamanların rekoruna ulaştı ve beraberinde FAVÖK marjı yüzde 15,2 seviyesine geldi. FVÖK (net karlılık) seviyesinde de pozitife geçtik. Yani Vodafone Türkiye 2011-2012 mali yılında Nisan-Eylül arası 6 aylık dönemde karlılığını pozitife çevirdi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir