We Will Rock 12 Mayıs'a kadar devam edecek

Ünlü müzikal "We Will Rock You", 12 Mayıs'a kadar, Ülker Sport Arena'da izleyicisiyle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İngiltere'de aralıksız 12 yıldır kapalı gişe oynayan ve bugüne kadar 13 milyondan fazla seyirciye ulaşan ünlü müzikal "We Will Rock You", 12 Mayıs'a kadar Ülker Sport Arena'da izleyicisiyle buluşacak.

Dünyanın en önde gelen Beethoven yorumcularından ve "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlanan ünlü İrlandalı piyanist John O'Conor,yarın Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed'de sahne alacak. Sayısız unvan, nişan, madalya ve ödülün sahibi olan, 16 yıl sürdürdüğü İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanlığı'nın ardından, akademinin onursal üyesi olan John O'Conor, dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarının da başlıca jüri üyesi... O'Conor'un Beethoven, Mozart. Schubert ve John Field seslendirdiği 29 albümü var.
B Pitch Control'un kurucusu Ellen Allien ilk kez The Hall'un konuğu olarak 10 Mayıs'ta, İstanbul'da sevenleriyle buluşacak. Berlin elektro müzik dünyasının en önemli isimlerinden olan Allien, Berlin'in karanlık havasından fazlasıyla ilham alan bir isim olarak tanınıyor.
Koç Üniversitesi "Sosyal Aktiviteler Kulübü" tarafından her yıl düzenlenen yılın en renkli bahar şenliği olan Koç Üniversitesi Bahar Şenliği, bu yıl 13. yaşını birbirinden başarılı isimlerle kutlayacak. 11 Mayıs Cumartesi günü Rumelifeneri kampüsünde gerçekleşecek etkinlikte, son yılların başarılı ismi Bengü, Ozan Çolakoğlu, geçtiğimiz yıl müziğe ara verdiğini açıklayan ancak sahnelerden daha fazla uzak kalamayan ünlü rockçı Teoman ile Megastar Tarkan sahne alacaklar. Ünlü şarkıcılar, gruplar ve DJ'lerin sahne alacağı, sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek olan festivalde, eğlenceli açık alan oyunları ile ödüllü yarışmalar da düzenlenecek.
Candan Erçetin'den sezonun son konseri Bostancı Gösteri Merkezi'nde olacak. 2012-2013 sezonunda 2 kez sahne alan Candan Erçetin, sezondaki son konserini Anneler Günü'nde, 12 Mayıs Pazar günü verecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası 11 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Orkestra; 1989 yılında kuruculuğunu ve şefliğini üstlenen Ekrem Tekeşin'in gayretleri ile oluşturuldu. İstanbul gibi büyük bir metropolün ihtiyacı olan orkestra, klasik, pop, Türkçe pop, Türk halk müziğinden ezgiler, müzikaller, film müzikleri ve yabancı pop müzik repertuarı ile müzikseverlerle buluşacak.
Türkiye'de onlarca şehirde konserler veren Ezginin Günlüğü, yarın Hayal Kahvesi Arena Park hayranlarıyla biraraya gelecek.
İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü'nde Bahar Şenlikleri kapsamında Demet Akalın 10 Mayıs'ta sevenleriyle buluşacak.
Amerikalı caz piyanisti ve besteci Patricia Barber 10 Mayıs'ta Salon İKSV'de, İstanbul'da izleyici karşısına çıkacak. Time dergisi Barber'ın müziğini "Diana Krall ile Susan Sontag;ın bileşimi" olarak tanımladı. Eleştirmenlerin övgüyle söz ettiği Smash adlı son albümü geçtiğimiz günlerde yayımlandı.
Ünlü grup Grup Gündoğarken, 15 Mayıs'ta Kadıköy Sahne'de olacak.

Tiyatro

"Islah Evi" 10 Mayıs'ta Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Norman Lock'un Türkiye'de ilk kez sahnelenen oyunu “Islah Evi", 21. yüzyıl insanını ve "terör"ün mağduru ve faili olmayı farklı bir bakışla sorgulatıyor. Engin Alkan'ın yönetmenliğini yaptığı, "Çamur'dan Tiyatro"nun bu ilk oyununda, Kenan Ece, Mustafa Üstündağ ve Didem Balçın rol alıyor.
"Aşka Geldik" yarın Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde oynanacak. Senaristliğini ve yönetmenliğini Barbaros Uzunöner'in üstlendiği oyunda, Barbaros Uzunöner, Merve Erdoğan, Serkan Atar, Sevil Uyar oynuyor. "Aşka Geldik" adlı oyunda ayrılık ve aşka dair yaşanan her şey birarada sunuluyor. Eski ve yeni ilişkiler arasındaki farklar, sevilen kişiye bu sevginin anlatılma zorlukları, aldatma, kıskançlık, evlilik ile birlikte ilişkide nelerin değiştiği, ideal eşi bulma uğraşları... Skeçlerden oluşan oyun, bilimsel, psikolojik ve mizahi bir dille canlandırılıyor.
"Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi" 11 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon'da olacak. Senaryosunu Ebru Nihan Celkan'ın yazdığı, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Sumru Yavrucuk'un yaptığı oyunda, bugünün dünden farksız olduğu bir coğrafyada, varoluşunun tehdit olarak algılandığı bir kadının tek kişilik gösterisi sunuluyor.
"Kaplumbağa" adlı tiyatro oyunu 11 Mayıs'ta Trump Towers Mall'de olacak. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunun uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek yeni oyunu "Kaplumbağa" da, tarihin tozlu sayfaları aralanıyor. Çağdaş İspanyol tiyatrosunun en önemli yazarlarından Juan Mayorga'nın yazdığı Ali Poyrazoğlu'nun yönettiği "Kaplumbağa" isimli oyunda, Bülent Kayabaş, Özdemir Çiftçioğlu, Hazal Gül ve Nur Gürkan gibi deneyimli ve Ali Poyrazoğlu'nun yıllarca beraber aynı sahneyi paylaştığı oyuncular rol alıyor.