WEB Checkup'a ödül

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - Bilkom'un Dijital Yaşam Koçları'ndan Emrah Yurtçu'nun Ordinatrum Bilişim Teknolojileri & Danışmanlık bünyesinde  www.hastaliktavesaglikta.com sitesi için geliştirdiği Web Checkup Online uygulaması, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye Bilişim Derneği 2012 Bilişim Hizmet Ödülleri" Yarışması'nda "Yenilikçi Uygulama" alanında 3'cülük ödülü aldı.
 
Sağlık sektöründe dijitalleşmeyi sektör temsilcilerine Bilkom etkinliklerinde aktaran Dijital Yaşam Koçu Emrah Yurtçu, Ordinatrum ekibiyle, uzman doktorlar tarafından hazırlanmış iki yıllık zorlu ve titiz bir çalışmanın ürünü olan Web Checkup Online,'ı geliştirdi. Uygulama,  Türkiye'nin ilk online checkup uygulaması olma özelliğini taşıyor. 
Web Checkup Online; 52 vücut bölgesi üzerinde yaklaşık 1500 belirtinin tanımlandığı, 500'den fazla hastalık bilgisi içeren ve kişilerin şikayetlerini 300'den fazla yönlendirme sorusuyla süzerek kullanıcıyı olası hastalıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.
2011 yılında www.hastaliktavesaglikta.com sitesinde ziyaretçilerin kullanımına açılmış, bugüne kadar 150.000'ne yakın kişi tarafından kullanılmış olan Web Checkup Online toplumu sağlık konusunda bilinçlendirmek, kişilerde sağlık ve hastalık konularında farkındalık yaratmak amacı taşıyor.