Wipro ile As/Nexia, enerjide 'danışmanlık' verecek

Anlaşma kapsamında ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi AŞ kuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketleri organizasyonu Nexia International'in Türkiye temsilcisi AS/Nexia Türkiye, enerji şirketlerinin çözüm ortağı Hindistan merkezli WIPRO ile işbirliğine giderek, Türkiye'de bir şirket kurdu.

Türkiye enerji sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlere danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi A.Ş'nin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan AS/Nexia ve ETRM Yönetici Ortağı Murat Kutlutürk, AS/Nexia Türkiye'nin Türkiye'de 10, Moskova'da ise tek ofiste faaliyet gösterdiğini söyledi.

Global enerji devlerinin çözüm ortağı WIPRO ile yaptıkları işbirliği ile yeni bir şirket kurduklarını ifade eden Kutlutürk, WIPRO'nun global tecrübesini kendilerinin yerel birikimleriyle birleştirerek şirketlere danışmanlık sunacaklarını anlattı.

Türkiye enerji piyasasındaki fırsatlara değinen Kutlutürk, de-regüle edilen enerji piyasalarının aynı zamanda riskler de taşıdığının altını çizdi.

Özellikle Türkiye elektrik piyasasının yerel ve yabancı şirketler açısından önemli olduğunu vurgulayan Kutlutürk, yeni kurulan şirketin, firmaların bu fırsatlardan azami faydalanmalarını sağlarken riskler karşısında da temkinli olunması konusunda yardımcı olacağını kaydetti.

Rekabet ortamında şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için teknolojik altyapının global uygulamalar seviyesine getirilmesinin önemine değinen Kutlutürk, "Yeni kurduğumuz şirket ile bunu yapmaya talibiz" dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine Kutlutürk, 1 yıldır enerji piyasasını yakından izlediklerini belirterek, şu anda ilişkide oldukları büyük enerji şirketlerinin bulunduğunu fakat şu aşamada bunları açıklamalarının doğru olmayacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir