Y ve Y GMYO'dan bedelsiz hisse ihracı

Y ve Y GMYO, SPK'ya menkul kıymet ihracı için başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) bir kuruluş menkul kıymet ihracı için başvuruda bulundu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 10 milyon 420 bin 616 lira iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı için kurula başvurdu.

Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş  ise paylarını halka arz etmek ve kayıtlı sermaye sistemine geçmek amacıyla kurula başvuruda bulundu.

 Yeni kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon lira olan Kiler A.Ş'nin ödenmiş ve çıkarılmış sermayesi ise 121 milyon 120 bin lira.

Vakıf Emeklilik A.Ş Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu da, 20 milyar TL tutarında ve 200 milyon adet emeklilik yatırım fonu payını ihraç etmek amacıyla SPK'ya başvurdu.

Kayda alınanlar

Öte yandan, Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin  10 milyon 420 bin 616 lira iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin 1 milyar 607 bin 209 liralık bedelsiz hisse senedi ihraç talepleri ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin daha önce 1,5 milyar TL olan kayıtlı sermayesini 4 milyar TL'ya yükseltme başvurusu kayda alındı.