Yabancılar 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapar

GYODER Başkanı Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların kıyı şeritlerinde çok ciddi gayrimenkul yatırımları yapacağını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, yabancılara mülk satışının önünü açacak mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra Türkiye'de gayrimenkul sektörüne çok rahat 5 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi olacağını  söyledi.

Gökkaya, yaptığı açıklamada, araştırmalarına göre Türkiye'de 2005-2008 yılları arasında doğrudan gayrimenkule 3 milyar dolar yabancı sermaye girişi olduğunu, bu miktarın 2009'da 1 milyar 800 milyon dolar, 2010'da 2,5 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Gökkaya, "Bu yasa çıktıktan sonra çok rahat 5 milyar dolar yabancı sermaye girişinin olacağını düşünüyoruz" dedi.

Mütekabiliyet yasasının hukuki altyapısının çok iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Gökkaya, daha önce bu yasanın Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildiğini hatırlattı.

Söz konusu yasa çıktıktan sonra yabancı yatırımcıların Türkiye'de nerelere ilgisi olacağını konusunda değerlendirmelerde bulunan Işık Gökkaya, şöyle konuştu:

"Kıyı şeritlerinde çok ciddi bir talep olacaktır. Küresel ekonomik kriz öncesinde İspanya'ya yılda 7-8 milyar avroluk ikinci ev pazarına yatırım yapılıyordu. Fransa'ya da çok ciddi yabancı yatırımcı giriyordu. İkinci ev pazarı dediğimiz, insanların yazlık olarak kullandığı evler. O bakımdan da Ege ve Akdeniz kıyılarında çok ciddi bir potansiyelimiz var. Ayrıca büyük metropollerde, İstanbul ve Bursa'ya talep olacaktır. Orta Doğu'dan Bursa'ya karşı bir talep var."

Bu konularda ilginizi çekebilir