Yağışlar bu illerde sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Çankırı, Adana, Osmaniye, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, İstanbul'un batısı, Bursa'nın güneyi ve Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinde etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Çankırı, Adana, Osmaniye, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, İstanbul'un batısı, Bursa'nın güneyi ve Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı az bulutlu geçmesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, sıcaklık, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise batı kesimlerde batı ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25) 
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (29) 
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. (28) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (23) 
ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu. (22) 
VAN: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu. (22) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (32) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı, Trakya ile zamanla bölgenin güney ve batısının yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Sakarya, Bursa'nın güney ve İstanbul'un batısının kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana ve Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla kuzeybatısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin ve Trabzon'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, bugün (Salı) öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.