Yağışlar devam edecek

Türkiye genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Tunceli, Bingöl, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Tunceli, Bingöl, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığında, Kıyı Ege’de 1 ila 3 derece düşme beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise yer yer altında seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. 

Kuvvetli yağış

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğine vurgu yapan Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı. (22) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (23) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. (20) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney ve batısı ile Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli(20-50mm) olması bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Kıyı Ege'de kuvvetli olacak. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Hatay, Osmaniye ve Adana ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bartın ve Zonguldak çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.