Yağışlar doğuda etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Bayburt, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinde yağışlar etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Bayburt, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzeyli zamanla batı bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice, gece saatlerinden sonra Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (28) 
ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu. (30) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (32) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (30) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (29) 
SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (24) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu. (28) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Genellikle az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı bulutlu olacak. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Genellikle az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin parçalı çok bulutlu ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Ağrı, Bingöl ve Muş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.