Yağmurdan kaçış yok

Yurt genelinde yağış sürüyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Edirne çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçmesi beklenirken, yağışlar sabah saatlerinden itibaren Hatay, Osmaniye, Adana, Tunceli, Muş, Elazığ, Bitlis, Siirt ve Batman’ın kuzeyinde kuvvetli, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Isparta, Burdur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Hatay, Osmaniye ve Adana'nın güney ve doğu ilçeleri (Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş) ile Tunceli, Muş, Elazığ, Bitlis, Siirt ve Batman'ın kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Isparta, Burdur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığının, Güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalması beklenirken, rüzgar ise Türkiye genelinde güney ve güneybatı (lodos), zamanla Marmara'nın kuzeyi ve Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in batı kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyıları ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esecek. 
 
Kuvvetli yağış
Meteoroloji yetkilileri, yağışların, sabah saatlerinden itibaren Hatay, Osmaniye ve Adana'nın güney ve doğu ilçeleri (Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş) ile Tunceli, Muş, Elazığ, Bitlis, Siirt ve Batman'ın kuzeyinde kuvvetli olması beklendiğine dikkat çekerek, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 
 
Buzlanme ve don olayı
Bu sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğini belirten meteoroloji uzmanları, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı da vatandaşları uyardı. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (9) 
ANKARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah ve akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu. (8) 
İZMİR: Çok bulutlu,akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (11) 
ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, akşam saatlerine kadar güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (17) 
ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli yağmur ve sağanak yağışlı. (14) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar yağışlı. (5) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (0) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (10) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Çok bulutlu, Edirne çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu, sabah ve akşam saatlerinde Bursa, Balıkesir, ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, kıyılarında yer yer gökgürültülü sağanak, sabah ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. 
AKDENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin, akşam saatlerinden sonra doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarında yer yer gökgürültülü sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Hatay, Osmaniye ve Adana'nın güney ve doğu ilçelerinde (Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş) kuvvetli olması tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bitlis, Tunceli, Muş ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülmesi öngörülüyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğle saatlerinde Siirt ve Batman'ın kuzeyinde kuvvetli olacak.