Yağmurdereli son yolculuğuna uğurlandı

Cenazeye yakınları, iş ve sanat camiasından arkadaşları katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, son yolculuğuna uğurlandı.

Yağmurdereli için ilk olarak Kemerburgaz'daki evinin önünde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Yağmurdereli'nin cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) getirildi.

Tadilat nedeniyle kapalı tutulan AKM, dünkü tören için açıldı. Buradaki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yağmurdereli'nin ağabeyi Levent Yağmurdereli ve ablası Yasemin Gözendor ile yakınları, merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, Ayten Gökçer, Kamil Sönmez, Gülben Ergen, İbrahim Tatlıses, Adnan Şenses, Erol Evgin, Emel Sayın, Oya Aydoğan, Emrah, Bora Gencer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Yağmurdereli'nin cenazesi  Fatih Camisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.