Yağmurlu hava nerelerde etkili olacak?

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, yağışlar Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Isparta, Antalya, Mersin, Konya ve Karaman'da yer yer etkili olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –Yağışlar Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Isparta, Antalya, Mersin, Konya ve Karaman'da yer yer etkili olacak. Sıcaklık ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Isparta'nın Yenişarbademli, Aksu ve Sütçüler, Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş, Mersin'in Mut ve Gülnar, Konya'nın Seydişehir, Beyşehir, Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ilçesinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, rüzgar ise genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz'in kıyı kesiminde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Sis uyarısı
Meteoroloji, Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi beklendiğinden deniz ve hava ulaşımında aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu, yer yer sisli. (24) 
ANKARA: Az bulutlu ve açık. (27) 
ADANA: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu. (31) 
ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu, kıyıları yer yer sisli. (18) 
VAN: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(18) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu. (29) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Isparta'nın Yenişarbademli, Aksu ve Sütçüler, Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş, Mersin'in Mut ve Gülnar ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla güney kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Konya'nın Seydişehir, Beyşehir, Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ilçesi kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu, iç kesimlerinin öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu olacak. Bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yer yer sis hadisesi görülecek. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Mardin, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.