Yalova'da CHP kazandı

Yalova'da Seçim Kurlu kararıyla 124 sandıkta yeniden yapılan sayıma göre, belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Salman'ın 6 oy farkıyla kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yalova'da Belediye Başkanlığı seçimini 1 oy farkla Ak Parti'nin kazandığının açıklanmasının ardından CHP ve Ak Parti'nin yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu, tarafından kabul edildi. 124 sandıkta yeniden yapılan sayıma göre, belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkıyla kazandığı bildirildi.

AK Parti'li adayın 1 oy farkla kazandığı açıklanmıştı

İlk gün seçimi Ak Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP'nin, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 Oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP'ye yazıldığını belirterek itirazda bulundular. Yapılan bu itiraz, Yalova İl Seçim Kurulu'nca değerlendirilerek, partilerin itiraz ettikleri 124 sandık yeniden sayıldı.

İnce: Bugün bir seçim daha kazandık, durum: 2-0

İl Seçim Kurulu’nca sonucun açıklanması ardından Yalova Adliyesi önünde bekleyen partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’daki tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

İnce, şöyle dedi:

"Bugün 1-0 değil, 2-0 yaptık. Pazar günü bir seçim kazandık, bugün bir seçim daha kazandık. Bu 2-0 oldu. AKP bütün itirazlarını yaptı. Bütün itirazları sonucunda Sayın Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova’nın yeni belediye başkanıdır. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez çünkü bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır. Bilgileri, belgeleri elimizdedir."

Çelik: Sonuçlar kesin değil

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yazılı bir açıklama ile sonucun henüz netleşmediğini itiraz değerlendirme sürecinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

AK Parti’nin İl Seçim Kurulu nezdindeki itirazı ve bu itirazın değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: 

“Dolayısıyla Yalova’da henüz seçimin sonucu kesin olarak belli değildir. İtirazlar sonucu yapılan tüm değerlendirmelerden sonra çıkacak olan sonuç, elbette başta Yalovalılar olmak üzere herkesin saygı duyması gereken sonuç olacaktır. Ayrıca, Adana, Ağrı ve Hatay illerinde AK Parti’nin yapmış olduğu itirazlarla ilgili işlem ve değerlendirmeler devam etmektedir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir