Yapı Kredi, 'Zurich'i yalanladı

Banka, Yapı Kredi Sigorta'ya Zurich Sigorta'nın talip olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Sabah 'tavan' yapan 'YKSGR', öğleden sonra hafif geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı ve Kredi Bankası, iştirakleri arasında yer alan Yapı Kredi Sigorta A.Ş.'ye Zurich Sigorta'nın talip olduğu iddialarını yalanladı.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, bir gazete haberi kaynak gösterilerek internette yer alan bazı haber sitelerinde; Bankanın iştiraklerinden Yapı Kredi Sigorta A.Ş.'ye Zurich Sigorta'nın talip olduğu ve bu konuda Yapı Kredi yönetimine bir teklif sunulduğuna ilişkin haberlerin yer aldığının öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu haber gerçeği yansıtmamakta olup, bu konuda Bankamız yönetim kurulunca alınmış bir karar ve yürütülen bir satış işlemi bulunmamaktadır" denildi.

Sabah seansında yüzde 10.76 prim yaparak tavan yapan Yapı Kredi Sigorta hisseleri saat 15:25 itibariyle 13.60 liradan (%+8.4) işlem görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir