Yaratıcı Ar-Ge projeleri yatırımcılarını bekliyor

İKMİB ve AKİB kimya sektöründe katma değerli üretimi ve ihracatı artırmak amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), kimya sektöründe katma değerli üretimi ve dolayısıyla ihracatı artırmak amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği düzenledi.
Kimya ihracatçısının, inovatif ürünlerle global pazarlardaki rekabet gücünü artırmasının hedeflendiği etkinliğe, üniversitelerden akademisyenler ve araştırmacılar hazırladıkları projeler ile katıldı.
Üniversite-sanayi işbirliğini, yaratıcı bir platforma taşımayı amaçlayan etkinlikte; plastik ve kauçuk; kozmetik, sabun ve temizlik ürünleri; ilaç ve eczacılık ürünleri; boyalar ve yapıştırıcılar ile diğer olmak üzere 5 kategoride hazırlanan 100 proje sunuldu.
Katma değeri yüksek üretim yapmak ve rekabette bir adım öne geçmek isteyen sanayicilere yeni yatırım olanakları sunan projeler arasında yaşlanma karşıtı krem, aromatik kokularla zayıflama ürünü, diyabet hastalarının iyileşmeyen yaraları için krem, tekstil atık sularını temizleyen sorbent, hastane mikroplarına karşı antibakteriyel boya, taze meyve sebzelerin raf ömrünü uzatan plastik ambalajlar gibi ürünler bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir