Yargı konusunda uzlaşma yok

HSYK'yla ilgili iki maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi konusunda uzlaşma umudu ortadan kalktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, anayasa paketinde Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yla ilgili iki maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi konusunda hiçbir partiye teklif sunmadıklarını söylerken, CHP Lideri Baykal "Ortada süreci değiştirecek bir şey yok" dedi.

Suat Kılıç, gazetecilerin "Anayasa değişikliği teklifindeki yargıya ilişkin iki maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi' konusunda bazı haberlerin yer aldığının belirtilmesi üzerine "Hiçbir partiye bu yönde teklif götürmedik" dedi.

Kendilerini de böyle bir teklif gelmediğini belirten Kılıç, böyle bir niyetlerinin de olmadığını kaydetti.

"Haberler maksatlı, gündem yaratma amaçlıdır" değerlendirmesini yapan Kılıç, 'Haberlerin kaynağı şayet CHP ise anayasa teklifini sulandırma girişimidir" diye konuştu.

Baykal: Süreci değiştirecek bir şey yok

Bir araya gelen kişilerin karşılıklı olarak temennilerini ilettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ortada bir süreç var, işliyor. Bu sürece ilişkin önemsenecek bir adım yok. Bu haberler sadece toplumun temennisini gösteriyor" diye konuştu.

Baykal, ne kendilerinin bir görüşmesi olduğunu ne de kendilerine bir "iyi niyet temennisi gösterilmesinin" söz konusu olduğunu kaydetti. Deniz Baykal, "Bu tür bir öneri bekleyip beklemedikleri" yönündeki soruya, "Hayır' karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Baykal, "Biz bu konudaki tavrımızı söyledik. Onlar da söyleyeceklerini söyledi. Bu süreç sürüyor. Ortada bu süreci değiştirecek bir şey yok" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir