Yargı ve yasama etiği çalışma toplantıları düzenlenecek

Toplantılar, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığının iş birliğiyle düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığının iş birliğiyle "yasama ve yargı etiği çalışma toplantıları" ile "Yasama ve Yargı Etiği Alanındaki Gelişmeler Uluslararası Konferansı" düzenleyecek.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Bilal Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Şubat 2009 Pazartesi günü parlamentoda, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın katılımıyla ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yönetiminde "Yasama Etiği Çalışma Toplantısı" yapılacağını bildirdi.

Toplantıya, Anayasa, Adalet ve AB Uyum Komisyonları ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu'ndan milletvekillerinin yanı sıra yasama etiği alanında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, BM ve Dünya Bankası'nda konuyla ilgili çalışmalar yürütmekte olan Stuart Gilman ve Yolsuzluğa Karşı Parlamenterler Global Organizasyonu (GOPAC) Başkanı John Williams katılacak.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın katılımıyla 17 Şubat 2009 Salı günü "Yargı Etiği Çalışma Toplantısı" düzenlenecek. Toplantıya, yüksek yargı organlarının temsilcileri, Ankara ve Sincan Adliyeleri ile Adalet Bakanlığının ilgili birimlerinden yargı mensuplarının yanı sıra yargı etiği alanında çalışmaları olan Doç. Dr. Muhammed Özekes, Avrupa Konseyi Uzmanı Hakim Manfred Buric (Avusturya) ve yargı etiği alanında temel belge niteliğinde olan "Bangalore Yargı Etiği İlkeleri" ile ilgili çalışmaları koordine etmiş ve halen BM Yargıda Dürüstlük Grubu Koordinatörü olarak görev yapan Nihal Jayawickrama katılacak.

Yuvarlak masa formatında basına kapalı gerçekleştirilecek tartışma toplantılarının ardından 18 Şubat 2009 Çarşamba günü "Yasama ve Yargı Etiği Alanındaki Gelişmeler Uluslararası Konferansı" düzenlenecek.