Yargıtay Başkanvekili yarın emekliye ayrılıyor

Osman Şirin'in emekliye ayrılması nedeniyle Yargıtay'da yarın tören düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Osman Şirin, yarın yaş haddinden emekliye ayrılacak.

Şirin'in emekliye ayrılması nedeniyle Yargıtay'da yarın tören düzenlenecek. Şirin'den boşalan Başkanvekilliği için 6 Kasımda yapılacak seçimde, 2. Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhittin Mıhçak, 5. Ceza Dairesi Üyesi İhsan Akçin, 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan ve 11. Ceza Dairesi Üyesi Sedat Bakıcı yarışacak.

Şirin'in öz geçmişi

Osman Şirin, 5 Kasım 1943'te Vakfıkebir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1965 yılında mezun olduktan sonra, Trabzon hakim adayı olarak mesleğe başlayan Şirin; sırasıyla Narman, İkizdere, Akçakoca Hakimliği, Bafra Ceza Hakimliği, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İstanbul Basın Suçları Ceza Hakimliği ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay Üyeliğine 15 Ağustos 1991'de seçilen Şirin, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürürken, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 25 Ekim 2004'te Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçilmişti.

Ceza Yargılaması Usul Yasası Tasarısı Komisyon Üyeliği de yapan, Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezinde öğretim görevlisi olan Şirin'in, mesleki konularda yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.