Yargıtay'dan Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusu

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cihaner'in ile "İrtica ile mücadele eylem planı" dava dosyasının, birleştirme kararı beklenmeden Daireye gönderilmesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay 11. Ceza Dairesi, dava dosyasını göndermeyen ve verdiği cevabi yazıda, yazışma ve nezaket kurallarına aykırı davrandığını ileri sürdüğü Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi yetkilileri hakkında da Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Duruşmaya verilen aranın ardından Daire Başkanı Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Cihaner'in ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyası ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen ve sanıkları arasında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu, ''İrtica ile mücadele eylem planı'' dava dosyasının, birleştirme kararı beklenmeden, incelenmek üzere kurye ile Daireye gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.

Ülker, Erzurum'daki dava dosyasını göndermeyen ve verdiği cevabi yazıda, yazışma ve nezaket kurallarına aykırı davrandığını gerekçesiyle Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve yetkilileri hakkında da Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmasına, HSYK'nın konu hakkında bilgilendirilmesine karar verildiğini söyledi.

Daire Başkanı Ülker, dava dosyasındaki eksikliklerin de giderilmesi için 28 Mayıs tarihine erteledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir