YAŞ, 3'üncü gün çalışmalarına başladı

Şura yarın sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Askeri Şura'nın üçüncü gün çalışmalarına başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Yüksek Askeri Şura toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak personelin durumları da toplantıda değerlendiriliyor. Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetlerini ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu katılıyor.

YAŞ olağan toplantısı, yarın sona erecek. Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.