Yasağı deleni kapatırız

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sigara içme yasağınıo delen kapalı mekanlara sert uyarı. "Sen cezamı öderim içmeye devem ederim diyorsan biz de çok farklı cezalar düşünürüz. Bu da seni kapatmaya kadar götürür." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Türkiye'nin Tütün Kontrolündeki Başarısı, 2012 Türkiye Küresel Yetişkin Tütün Araştırması sonuçlarının kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda konuştu.

Sigara yasağının toplumun çoğunluğu tarafından olumlu karşılandığı görülmüştür. Yeme-içme sektöründe müşteri sayısı artmıştır. 

Biz sigaraya yüzde 82 vergi oranı uyguluyoruz. Uyarıların sigara paketleri üzerinde daha görünür olmasını sağlıyoruz. Bu doğrultuda yeni bir adım olarak 2013-15 yıllarını kapsayan eylem planı oluşturduk.

Biz yasayı çıkardık ama bakıyoruz birçok restoranda sigara içilmeye devam ediyor. 'Ben 5 bin lira öderim, devam ederim' diyor. Sen öyle diyorsan biz de çok daha farklı cezalarıı düşünürüz. Bu da seni ta kapatmaya kadar götürür. Kusura bakma. İlla sigara içirtmek istiyorsan özel zehir odaları yaparsın, girerler orada içerler.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde alkol tüketimiyle ilgili bir kanun çıkardık. Bize saldırmaya çalıştılar. Biz alkolü yasaklamadık. Biz sadece bir tercih ve yeni bir çerçeve ortaya koyduk. Okullara 100 metre mesafede satışını yasakladık. Bir diğeri aynı şekilde mabedlere 100 metre mesafede satılamayacak. Bundan böyle alkol satışı akşam 22.00 sabah 06.00 arasında yapılamayacak. Karayollarında, benzin istasyonlarında alkol satışı yapılamayacak. Aynı şekilde belli bir yaş altındakilere satış yapılamayacak. Buna benzer şeyler. Fakat bunu farklı yerlere çekiyorlar.

Bizim sözlerimizi alıyorlar ve gündem oluşuyor. Bu bizim hoşumuza gidiyor. Bir Başbakan gündem de oluşturamıyorsa zaten hiç olmasın. Biz milletimizi korumak için adımlar atmaktan geri durmayacağız.