Yataş vücut tipine göre yatak üretecek

Yataş, 4 milyon euro yatırımla "Sleep to Live" sistemiyle kişiye özel yatak üretecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yataş İcra Kurulu Başkanı Serdar Kitapçı, "Sleep to Live" sistemiyle artık kişiye özel yatak üretileceğini belirterek, iki sene içinde alt yapı çalışmaları tamamlanan sistem için 4 milyon euroluk yatırım yaptıklarını bildirdi.

Yataş'ın "Sleep to Live" yataklarının tanıtım toplantısında Kitapçı, 36 yıllık iş hayatında önemli dönüm noktalarından birisinin yaşandığını belirterek, 2010 yılında başlatılan değişim projesi kapsamında kurumsal yapının değiştirildiğini, 3 ayrı şirket bünyesinde sürdürülen faaliyetlerin Yataş Grup altında birleştirildiğini ve organizasyonun yapılandırıldığını anlattı.

Yataş'ın, yatak grubunda Türkiye'de bir numaralı algılanan marka olduğunu vurgulayan Kitapçı, yatak grubunu "uyku dünyası" diyerek daha geniş bir alana taşıdıklarını, yatakta Türkiye'de farklılık yaratan bir değişime imza attıklarını söyledi.

Hayatın üçte birinin uykuda geçtiğini dile getiren Kitapçı, şu bilgileri verdi:

"Kişiye özgü uyku sistemini Türkiye'ye getirdik. Yataş olarak Sleep to Live yatakların üretimine geçilmeden önceki aşamadaki testleri yapmayı sağlayan ölçüm sistemini, Türkiye'deki 19 ildeki 55 bayimizde kurduk. İki sene içinde alt yapı çalışmaları tamamlanan Sleep to Live için 4 milyon euroluk yatırım yaptık. Teknolojiyi ABD'den aldık ama üretimi Kayseri'deki fabrikada yapıyoruz. Fabrikalarda özel bölgeler yaptık. Tamamen hazır olan bir ürün değil, kişiye özel ürün üretilecek ve müşteriye en kısa sürede ulaştırılacak."

Temel kriter vücut yapısı

Sleep to Live sistemi, kişinin vücut tipine özel yatağı sunmak için geliştirilen özel bir sistem. Sistemde, özel ölçüm cihazı yardımıyla vücut ağırlık dağılımı ve doğal yatış pozisyonu ölçümleri yapılarak, ihtiyaç duyulan destek seviyesi belirleniyor.

Cihaz, merkezi ABD'de bulunan Sleep to Live Uyku Enstitüsü veri tabanındaki 6 milyon kişiye ait profil incelenerek yaratılmış 18 istatistiksel hesaplamayı ve 1.000'in üzerinde ölçümü yapıyor. Çift kişilik özel yataklar için ise eşlerin her biri için ayrı ölçüm yapılıyor.

Müşteri önce test yatağına bağlı olan bilgisayarda, vücut tipinin analiz edilmesi için sorulan sorulara yanıt verecek. Ölçüm yapmaya eşiyle birlikte gelemeyenler ise eşine ilişkin soruları kendisi yanıtlayabilecek.

Bu soruları yanıtlayan müşteriler, daha sonra test yatağına yönlendirilecek. Test yatağı vücudun girinti ve çıkıntılarını doldurarak, 18 farklı ölçüm ve 1000'den fazla hesaplama yaparak, müşterinin vücut tipinin ihtiyacı olan destek seviyesini müşteriye bir reçete ile sunacak.

Ölçüm sonucunda kişilerin uyku rengi ve kullanması gereken yastık tipi belirlenecek.

Vücuda uygun uyku rengini bilimsel yöntemlerle sunan patentli Myside teknolojisine sahip tek yatak olan Sleep to Live yatakları, kişinin vücut tipi ve konfor isteğine göre özel olarak Kayseri Yatak Fabrikasında üretilecek, ürünler stoklanmayacak.

Tek kişilik yatakların fiyatları 949 ile 2.800 lira, çift kişilik yataklar ise 1.500 ile 4.500 lira arasında değişiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir