Yatırım indiriminde yüzde 25 sınırına iptal

Anayasa Mahkemesi, Gelir Vergisi Kanunu'nun, "vergi matrahlarının tespitinde yatırım indirimi istisnası olarak indirim konusu yapılacak tutarın ilgili kazancın yüzde 25'ini aşamayacağına" ilişkin hükmünü iptal etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, "vergi matrahlarının tespitinde yatırım indirimi istisnası olarak indirim konusu yapılacak tutarın ilgili kazancın yüzde 25'ini aşamayacağına" ilişkin kanun hükmünü iptal etti.

CHP, 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Davayı esastan görüşen Yüksek Mahkeme, yatırım indiriminin kazancın yüzde 25'ini aşamayacağına ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Heyet, bu düzenleme iptal edildiğinden bu cümlenin uygulanmasından doğacak sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi ve iptal kararının sonuçsuz kalmaması için kararın Resmi Gazete'de yayımlanacağı güne kadar yürürlüğünü de durdurdu.

Anayasa Mahkemesi heyeti ayrıca, bu hükmün 2010 takvim yılı kazançlarına uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe gireceğine ilişkin kanun hükmünü de iptal etti.

(A.A)

Bu konularda ilginizi çekebilir