Yayladağ kapısı yarı aralık

Geçici olarak kapatılan kapıda, her iki ülke vatandaşlarının ülkelerine girişlerine izin veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Geçici olarak faaliyetleri durdurulan Türkiye-Suriye sınırındaki Yayladağı Kara Hudut Kapısı'nda her iki ülke vatandaşlarının ülkelerine girişlerine izin veriliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, Yayladağı Kara Hudut Kapısı'nın kapatıldığı yönündeki açıklamasının ardından, Yayladağı Gümrük Müdürlüğü, ilgili karar gereği çalışmalarını yürütmeye başladı.
Bakanlıktan gelen yazı kapsamında, 1 ay süreyle Türk ve Suriyeli vatandaşların kendi ülkelerine girişlerine ve 3'üncü ülke vatandaşlarının Türkiye'ye girişlerine izin veriliyor.
Suriye'deki iç savaş nedeniyle giriş-çıkışlarda büyük oranda düşüşün yaşandığı kapının, geçici olarak kapanma kararının ardından "sessizliğe büründüğü" görüldü.
Antakya-Lazkiye arası çalışan bazı Türk ticari taksilerin Suriyeli yolcularını gümrük kapısı girişine kadar bıraktıkları, yolcuların yaya olarak ülkelerine girdikleri gözlendi.
Suriye'den gelen akrabalarını gümrük kapısına bırakan bir kişi, kapının kapatılma haberini duyduktan sonra yakınlarının ülkelerine erken dönme kararı aldığını söyledi.
Suriye'deki olaylar nedeniyle gümrük giriş-çıkışlarının durma noktasına geldiğini belirten Yayladağı Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söz konusu güvenlik ise devletin aldığı kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.
Olayların bir an önce bitmesini beklediklerini ifade eden Bahadır, Yayladağı Gümrük Kapısı'nın da yeniden eski hareketli günlerine dönmesini istediklerini kaydetti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, geçici olarak kapatılan Yayladığı Kara Hudut Kapısı'nın 1 ay süreyle Türk ve yabancı vatandaşlarına yönelik sadece giriş gümrük hizmeti vermeye devam edeceğini açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir