Yen için tedbirler yolda

Japon Başbakan, yeni tedbirlerin 31 Ağustos tarihine kadar kararlaştırılacağını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya Başbakanı Naoto Kan, döviz piyasasındaki aşırı hareketlerin ekonomi ve finansal piyasalar için kötü olduğunu belirterek, gerektiğinde kararlı adımların atılacağını bildirdi.

Kan, düzenlediği basın toplantısında, kurlardaki hareketleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirterek, güçlenen Yen ve zayıflayan denizaşırı piyasaların yarattığı tehlikeler nedeniyle ekonomide büyümenin desteklenmesine yönelik stratejilerini öne çektiklerini ifade etti.

Naoto Kan, ülke ekonomisinin desteklenmesi ve aşırı değerlenen Yen'in ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı hazırlanacak yeni tedbirlerin 31 Ağustos tarihine kadar kararlaştırılacağını kaydetti.

Yen'in aşırı değerlenmesinin Japon ihracatçı firmaların rekabet kapasitelerini olumsuz etkilediğine işaret eden Kan, bu durumun söz konusu firmaların borsadaki hisse değerleri ya da finansal öngörüleri gibi ticari stratejilerini geçersiz kıldığını anlattı.

Kan, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasında gerekli adımları en hızlı şekilde atmasını beklediğini de kaydederek, ABD'ye giden Merkez Bankası Başkanı Shirakawa ile ülkeye dönüşünde görüşeceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir