Yeni dönem hedeflerini açıkladı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, yeni dönem hedeflerini eğitim-girişimcilik; Ar-Ge, inovasyon; sektörel büyüme stratejilerine katkı; KOBİ'lerin gelişimi ve rekabet gücü olarak 4 başlıkta açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, düzenlediği basın toplantısı ile derneğin yeni dönem hedeflerini açıkladı ve yeni yönetim kurulunu tanıttı.

Bugüne kadar MÜSİAD'a emek veren başkanlara ve yönetim kurullarına teşekkür eden Olpak, kendilerinin de yeni Yönetim Kurulu ile birlikte Türkiye'ye ve iş dünyasına yönelik yaptıkları hizmetleri daha ileri götürecek ve yeni hedeflerle çıtayı daha yükseğe taşıyacaklarını kaydetti.

1 - Eğitim ve girişimcilik

Olpak, bu yıl odaklanacakları ilk hedeflerinin eğitim ve insan kaynağının gelişimi ve girişimciliğin geliştirilmesi konuları olacağını bildirdi.

Daha önce adı "Eğitim Komisyonu" olan komisyonunun adını, bu yıldan itibaren "Eğitim ve Kültür Komisyonu" olarak değiştirdiklerini bildiren Olpak, "İş dünyası olarak, ihtiyaçlarımızı karşılayacak yetişmiş eleman sorunumuzu sürekli dile getiriyor, meslek eğitiminin en çağdaş şekilde ve en uygun yaş aralığında başlatılarak, stratejik sektörlere de ara eleman yetiştirecek şekilde hayata geçirilmesini son derece önemsiyoruz.

Bu doğrultuda, komisyonumuz, "MÜSİAD Akademi" programlarına ilaveten, üç üniversite ile imzalanacak protokollerle "Üniversite Sanayi İşbirliği"ni geliştirecek uygulamalı eğitimleri hayata geçirecektir" diye konuştu.

2 - Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji

Odaklanacakları ikinci temel hedeflerinin ise, Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji geliştirme ihtiyacı olacağını dile getiren Olpak, yaklaşık bir ay önce kamuoyuyla paylaşılan "Küresel rekabet için Ar-Ge ve İnovasyon" raporumuzda ortaya konan projelerin uygulanması için, "Bilim ve Teknoloji Komisyonu"nun öncelikli olarak, "Teknoloji Panelleri"ne devam edeceğini ifade etti.

3 - Sektörel büyüme stratejilerine katkı

Olpak, üçüncü temel hedeflerinin, Sektör Kurulları Komisyonu'nun öncülüğünde, sektör kurulları ile faaliyetlerini ve çerçevesini çizecekleri "Sektörel Büyüme Stratejilerine Katkı Sağlamak" olacağını anlattı.

"Makine Sektör Kurulu"nun makine sektörünün 2023 ihracat hedefi doğrultusunda "Sektörü 2023'e Taşıyacak Makineler" ve özellikle "Yerli Uçak ve Raylı Sistemlerin Üretimi" konularını çalışacağını dile getiren Olpak, ayrıca, sektörün hedefleri, dönüşümü ve ihtiyacını belirlemek üzere tüm sektörel dernekleri bir araya getireceklerini kaydetti.

Olpak, benzer bir çalışmayı "Tarım ve Gıda Sektör Kurulu"nun, Türkiye tarımının sektörel stratejisinin belirlenmesi, kırsal kalkınmanın küresel standartlara yükseltilmesi ve ülkenin var olan potansiyelinin kullanılması amacıyla Tarım ve Gıda Sektör Kurulu'nun oluşturduğu, "Türkiye Gıda Meclisi" ile birlikte, bu yıl ortak çalışmalar yürüteceğini belirterek, "Tarım ve Gıda Meclisi", "Helal Gıda" ve "Türk Tohumu" gibi önemli konu başlıklarında çalışmalar hazırlayacaklarını anlattı.

4 - KOBİ'lerin gelişimi ve rekabet gücü

Bu yıl KOBİ'lerin gelişimi ve rekabet gücü kazanmasının, ele alacakları dördüncü temel hedefleri olacağını bildiren Olpak, yeni oluşturdukları "Ar-Ge& Proje ve Destekler Komisyonu"nun üyelerin kurumsallaşma, proje geliştirme ve desteklere erişimi konularında çalışmalar yürüteceğini bildirdi.

15 şube daha

Olpak, "Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu"nun hedefinin, şubeler ve temsilciliklerle ilgili faaliyetleri yürütmek ve bu dönem MÜSİAD bayrağını, Türkiye'nin 15 yeni yerinde daha dalgalandırmak olacağını belirtti.

1993 yılından bugüne kadar düzenledikleri "MÜSİAD Fuarı" ve 1996 yılından beri düzenledikleri "IBF - Uluslararası İş Forumu"nu, eş zamanlı olarak, 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştireceklerini dile getiren Olpak, bu yılki hedeflerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı fuarı, 45 bin metrekare alanda gerçekleştirip, yurt dışından 5 bin iş adamını fuara getirmek ve on binlerce iş adamıyla buluşturmak olduğunu söyledi.

"Yurtdışı Teşkilatlanma" olarak, mevcut irtibat noktalarının yanı sıra, Amerika, Pasifik, Avrupa, Kuzey Afrika, Sahra Altı ve Orta Asya olmak üzere altı öncelikli bölgede çalışmalarını yürüteceklerini belirten Olpak, "Bu doğrultuda, gerekli gördüğümüz takdirde, Pekin, Washington, Cidde, Brüksel ve Addis Ababa gibi noktalarda ofisler açmayı planlıyoruz" dedi.

Olpak, "Kurumsal İlişkiler Komisyonumuz, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademi temsilcileri başta olmak üzere, ilgili tüm paydaşlarla ilişkilerimizi daha fazla geliştirmenin yanı sıra, bu yıl Ankara'da ek bir yapılanma modelini de hayata geçirecek" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir