Yeni nesil esnaf kursundan 175 sertifika

TESK Başkanı Palandöken, "TESK ve KOSGEB iş birliği ile açılan 'Yeni Nesil Esnaf Kursu'na katılan 180 kişiden 175'i başarı ile sertifika aldı. Halen 150 kişi sırada bekliyor'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK ve KOSGEB iş birliği ile açılan ''Yeni Nesil Esnaf Kursu''na katılan 180 kişiden 175'inin başarılı olarak sertifika aldıklarını, kurslara katılamak için 150 kişinin sırada beklediğini belirtti.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TESK VE KOSGEB iş birliği ile açılan ''Yeni Nesil Esnaf Kursu'' ilginin her geçen gün arttığını ifade ederek, yeni açılacak olan kurslara katılmak isteyen 150 kişinin sırada beklediğini bildirdi.
Şuana kadar tamamlanan 6 grup kursa katılan 180 kişiden 175'inin başarı olarak sertifika aldıklarını belirten Palandöken, katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitimlerin programlandığını ve örneklemeler kullanıldığını belirtti.
Palandöken, genel eğitim seviyesinin lise ve üzeri olması nedeniyle teorik derslerin daha kısa sürdüğünü ve atölye süresinin uzatıldığını bildirdi.
Evlilerin kurslara daha büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Palandöken şunları kaydetti:
''Konfederasyon olarak katılımcı kursiyerler arasında yaptığımız ankette ilginç sonuçlar çıktı. Katılımcıların yüzde 77'si evli, yüzde 34'ü lisans mezunudur. Yüzde 11'i yüksek lisans eğitimi almıştır. Yüzde 27'si lise eğitimi almıştır ve yüzde 11'i ön lisans eğitimi almıştır. Katılımcıların yüzde 40'ı kendi işini yapma deneyimine sahiptir. Yüzde 26'sı iş fikri ile ilgili diğer eğitimlere katılırken yüzde 55'i iş fikri ile ilgili çalışma deneyimine sahip oldukları gözlendi.''