Yeni nesil şehir kartı 'Esparacard' kullanıma sunuldu

Yeni nesil şehir kartı ile hem Eskişehir'de ödeme yapılabilecek hem de New York'ta binilen taksinin ücreti ödenebilenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Garanti Bankası, Büyükşehir Belediyesi ve MasterCard işbirliğiyle kullanıma sunulan yeni nesil şehir kartı Esparacard, ilk kez Eskişehir'de uygulanmaya başlandı.

Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ile birlikte Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirlilerin, Esparacard'ın "trink" özelliği sayesinde, Türkiye'de bulunan 50 binin üzerindeki PayPass kabul noktasında temassız ödeme yapabileceğini kaydetti.

Bu kartla Eskişehirlilerin 35 liraya kadar alışverişlerini şifresiz olarak Esparacard ile temassız yapabileceklerini anlatan Sezgin, şöyle konuştu:

"Kart sahipleri ayrıca, MasterCard'ın dünya çapındaki 341 bin satış noktasında temassız ödeme ayrıcalığından yararlanacak. Mastercard'ın son sistemi M/Chip Advance sistemi ilk defa Esparacard ile Eskişehir'de kullanılmaya başlanıyor. Bu uygulamayı ilk kez Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kullanacak. Dünyaya örnek olacak bir uygulama. Bu kartla hem Eskişehir'de ödeme yapılabiliyor hem de New York'ta binilen taksinin ücreti ödenebiliyor. Bu kadar entegre olan bir sistemden bahsediyoruz. Ama asıl yapmak istediğimiz, şubeye dahi gitmeden, kredi kartı almak dahi istemeyen, kredi kartı alabilecek geliri dahi olmayan yani herkese her yerde ulaşabilmek. Esparacard da böyle bir şey. Şubeye gitmeye gerek yok, banka müşterisi olmaya gerek yok, Garanti Bankası müşterisi olmaya gerek yok. Bu kart birçok mağazadan alınabiliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir