Yeni yağışlar geliyor

Batı kesimi yeni yağışlı havanın etkisine gireceek, yağışlar haftasonu kuvvetini artıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Cuma günü yağışlı havanın kuzeydoğu bölgelerde devam edeceğini, batı kesimlerinin ise yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini açıkladı.

AA muhabirine açıklama yapan Çağlar, son 48 saat içerisinde metrekareye Çatalca'da 266.2, Gönen'de 159, Tekirdağ 121.8, Bandırma'da 113.8, Uzunköprü'de 93, İpsala'da 88, Malkara'da 80, Lüleburgaz'da 79, Kumköy'de 76, Edirne'de 63, Kırıklareli'de 61, Florya'da 60, Çorlu'da 58, Bursa-Mustafa Kemal Paşa'da 58, Çerkezköy'de 53, Gökçeada'da 50, Sarıyer'de 48, Karacabey'de 46 kilogram yağış düştüğünün kaydedildiğini söyledi.

Çağlar, yağışların hafta başına kadar sürmesini beklediklerini, bazı yerlerde kuvvetli ve şiddetli yağış olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Bugün yurdun büyük bir bölümünde yağışların süreceğinin tahmin edildiğini anlatan Çağlar, şunları kaydetti:

"Yağışların Marmara'nın doğusu İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırıklareli, Bursa ve Bilecik ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve gece saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Perşembe günü etki alanını daraltacak yağışların, yurdun kuzey kesimlerinde Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas, Çankırı, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde devam etmesini bekleniyoruz. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz.

Cuma günü, yağışlı hava kuzeydoğu bölgelerde devam ederken, yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesini bekliyoruz. Hafta sonunda bu yağışlı havanın kuvvetini artırarak yurdun büyük bir bölümünde devam edeceği öngörülüyor."

Hava sıcaklığının yarın yurdun doğu bölgelerinde hissedilir derecede, 4-6 derece aralığında azalmasının beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.