Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlıyor

TBMM'nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM'nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı açış konuşmasıyla 1 Ekim Perşembe günü başlayacak.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinden oluşan heyetle, yasama yılının başlaması nedeniyle 1 Ekim Perşembe günü saat 14.00'te Meclis yerleşkesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak.

Genel Kurul, Şahin'in başkanlığında saat 15.00'te özel gündemle toplanacak. Şahin'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak.

Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından başka konular görüşülmeyecek.

TBMM Başkanı Şahin, yasama yılının açılışı dolayısıyla akşam da bir kokteyl verecek.

Meclisin gündemi yoğun

Yoğun olarak tartışılan konular, Ekim ayında TBMM gündemine gelecek. Bunların başında yer alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın koordinatörlüğünde yürütülen "demokratik açılım" konusu, genel görüşme şeklinde Genel Kurulda ele alınacak. İktidar ve muhalefet sözcüleri de bu konudaki görüşlerini ortaya koyacaklar.

Ekim ayı başında gündeme gelecek diğer bir önemli konuyu da "Türkiye-Ermenistan Protokolü" oluşturacak. Parlamentolar arasında imzalanan protokol TBMM Dışişleri Komisyonunda ele alınacak, daha sonra da Genel Kurulda görüşülecek.

TBMM'nin açıldıktan hemen sonraki önemli bir gündem maddesini de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sınır ötesi operasyonuna izin veren tezkere oluşturuyor. Başbakan Erdoğan, 17 Ekimde süresi dolacak tezkerenin uzatılmasının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini ve ardından TBMM'ye gönderileceğini açıklamıştı. Tezkere, 17 Ekimden önce Genel Kurulda oylanacak.