Yeniden yargılamada 2'nci gün

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen 'Balyoz Planı' davasının 236 sanığının yeniden yargılanmasına ikinci günğnde devam ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanık sayısının fazlalığı nedeniyle Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen davanın 2. duruşmasına, 190 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, duruşmada yapılan ses ve görüntü kaydıyla ilgili bir açıklama yapmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Geçen duruşma sırasında bazı sorunlar çıktı, arada beklemek zorunda kaldık, zaman uzun sürdüğü için bazı avukatlar itiraz etti. Adliyenin teknik ofisiyle görüştük. Onların sağladığı bir kamera olacak daha sağlıklı olması açısından. Görüntüler hiçbir şekilde kendilerine verilmiyor. Kayıtlı olan belgeler tamamen silinerek alındı. Bu şekilde tutanağımız var elimizde. Yani TRT olarak hiçbir kayıt tutmuyorlar ellerinde."

Duruşmada, dünkü celseye katılmayan sanıkların ve avukatların isimleri tutanağa geçirildi. Mahkeme Başkanı Karaçam, sanıklara ve avukatlara, iddianamede isnat edilen suçlamaları hatırlattı.

Karaçam, sanıklara ayrıca "Dinlenilen iki tanık da darbeyle ilgili herhangi bilgilerinin olmadığını söyledi. Herhangi bir itirazınız var mı buna ilişkin?" diye sordu. Sanıklar da tanık beyanlarına itirazları olmadığını belirtti.

Duruşma, dava kapsamında tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın beyanlarına karşı ve yeni oluşturulan bilirkişi heyetine ilişkin sanık beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir