Yerel dilde seçim propagandasına izin

Komisyondan geçen düzenleme ile siyasi partiler ve adayları seçim döneminde yerel dil ve lehçelerde de sözlü propaganda yapabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonunda, siyasi partiler ve adayların seçim döneminde, Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları yerel dil ve lehçelerde de sözlü propaganda yapmasına imkan veren düzenleme kabul edildi.

Komisyonda, ''Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'' ile ''Milletvekili Seçimi Kanunu''nda değişiklik yapılmasını öngören teklifinde, Alt Komisyon tarafından eklenen madde aynen benimsendi.

Bina göre, propaganda için kulanlan el ilanları  ve diğer her türlü matbuatlar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler bulundurulması yasak olacak. Radyo ve televizyonlarda yapılacak propaganda yayınlarıyla, diğer seçim propagandalarında Türkçe'nin kullanılması esas olacak. Ancak siyasi partiler ve adaylar seçim döneminde, Cumhuriyet'in Anayasa'da belirtilen temel niteliklerine, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olmamak şartıyla, Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları yerel dil ve lehçelerde de sözlü propaganda yapabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir