Yerel seçimlerde 39 bin polis görev yapacak

30 Mart seçimleri için sadece İstanbul'da 39 bin polis görevlendirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde seçim güvenliğini sağlamak için 15 bini sandık çevresinde olmak üzere 39 bin polis görev yapacak. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 30 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi'nin il genelinde polis sorumluluk bölgesinde oy kullanma işleminin; 39 ilçe, 72 ilçe seçim çevresi, 1649 sandık alanı ve 31 bin 706 sandıkta yapılacağı belirtildi. 

Seçimlerin güvenli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla asayiş hizmetlerinde çalışacak personel saklı kalmak üzere, sadece sandık alanı, çevresi ve oy toplama merkezlerinde aldırılan emniyet tedbirleri çerçevesinde münhasıran 15 bin 62 personelin görevlendirildiği kaydedildi.  

Açıklamada, "Söz konusu tedbirler, sayım ve döküm işlemine başlanılması, kağıt ve belgelerin paketlenerek torbaya konulması ve sayıma ilişkin torbaların oy toplama merkezlerine nakli ve teslimi süresi sırasında ise personelimizin neredeyse tamamı olan 39 bin kişiyle yürütülecektir. Planlamada, sandık alanı ve çevresinde münhasıran görevlendirilen personelin aynı zamanda anayasal hak ve ödevlerini yerine getirebilmesi için yüzde 90'ının kayıtlı olduğu seçim bölgesinde görevlendirilmesi sağlanmış, kalan personel için ise görevli olduğu sandık alanında oy kullanabilmesini teminen ilgili seçim kurullarına isimleri bildirilmiştir" bilgisine yer verildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir