Yeşil fuar alanına 10 milyon euro harcayacak

CNR, fuar alanlarını yenileme enerji verimliliği ve fuar atıklarına yönelik yeni tesis için 10 milyon euroluk yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CNR Holding Furacılık Grup Başkanı Ali Bulut, ''yeşil fuar alanı'' oluşturmak için yenileme, enerji verimliliği ve fuar atıklarına yönelik yeni tesis için toplamda 10 milyon euroluk yatırım yapacaklarını bildirdi

All Green Expo İstanbul Yeşil Ekonomi Fuarı ve Kongresi, İstanbul Fuarcılık A.Ş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Enerji Verimliliği Meclisi (TEVEM) ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) ile birlikte 6-9 Eylül 2012 tarihlerinde CNR Expo'da gerçekleştirilecek.

Bulut, fuara ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, CNR'ın 120 bin metre karelik alanının yıllık elektrik maliyetinin 5 milyon lira civarında olduğunu, yeşil fuarcılık anlayışı çerçevesinde ilk etapta LED aydınlatmaya geçtiklerini söyledi.

Bu çerçevede ısı yalıtımı çalışmaları da yaptıklarını, su tüketimi ve aydınlatmayı sensörlü hale getirdiklerini anlatan Bulut, CNR'daki her salonun enerji verimliliği için 850 bin liralık harcamanın söz konusu olduğunu ifade etti.

Fuar atıklarını yakarak geri dönüşüm sağlayacaklarını belirten Bulut, bu kapsamda atık depolama tesisini de yakma tesisine çevireceklerini söyledi.

Mevcut tesislerin enerji verimliliğini sağlamak, fuar alanında enerji verimliliğine yönelik iyileştirmeler yapmak için 3 yılda 5 milyon euro civarında harcama yapacaklarını kaydeden Bulut, ayrıca Avrupa Kalkınma Bankası'ndan en fazla 5 milyon euro olmak üzere finansman sağlayacaklarını belirtti.

Ali Bulut, fuar alanlarını yenileme, enerji verimliliği ve fuar atıklarına yönelik yeni tesis için toplamda 10 milyon euro civarında yatırım yapacaklarını bildirdi.

Yeşil ekonomi fuarı

''All Green Expo İstanbul Yeşil Ekonomi Fuarı ve Kongresi'', düşük karbon ekonomisi ya da yeşil ekonomi konusunda başta reel sektör olmak üzere farkındalığın oluşturulması, kamuoyuna bu konuda doğru mesajların verilmesi ve yeşil ekonominin ulusal bir sahiplenmeye dönüştürülmesi amacıyla yapılacak.

Uygulanabilir yeşil ekonomi çalışmalarına zemin oluşturacak fuar, vatandaşlarla birlikte tüm iş kollarının karar verici yetkililerini çevre dostu teknoloji, ürün ve hizmetlerle buluşturacak.

All Green Expo çerçevesinde sergilenecek ana ürün grupları arasında bioenerji, birleşik enerji yönetimi, otomotiv, dayanıklı tüketim ürünleri, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji, geri dönüşüm sistemleri, hidro enerji, jeotermal enerji, nükleer enerji, rüzgar enerjisi, otomasyon sistemleri yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir