YHT makasları için Çankırı'da fabrika kuruluyor

Çankırı Makas Fabrikası Vademsaş'ın temeli, pazar günü atılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Hızlı Tren (YHT) makaslarının üretileceği Çankırı Makas Fabrikası Vademsaş'ın (Voestalpine Kardemir Demiryolu Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) temeli, pazar günü atılacak.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de üretilmeyen her türlü konvansiyonel ve yüksek hıza uygun makasların üretiminin yapılacağı Çankırı Makas Fabrikası'nın temel atma töreni, pazar günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikası Vademsaş tesislerinde en son teknoloji ile her türlü makas üretimi gerçekleştirilecek. Makas konusunda dünyanın ilk firması olarak gösterilen Avusturya Voestalpine Firmasının yüzde 51, Kardemir'in yüzde 34, TCDD'nin yüzde 15 olarak ortak olduğu Çankırı Makas Fabrikası Vademsaş, iki yıl içinde bitirilecek. Çankırı'da mevcut makas fabrikasının yanındaki 22 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek Çankırı Makas Fabrikası, TCDD ve yerel yönetimlerin makas ihtiyacının yanı sıra üretim kapasitesinin yüzde 10'unu ihraç edecek. İlk yatırım tutarı 7,9 Milyon Euroyu bulacak Vademsaş'da üretimdeki yerlilik oranı ilk üç yıl içerisinde yüzde 62'ye ulaşacak.

Fabrikada ilk yıllarda 140 personel istihdamı sağlanacak, bu sayı daha sonraki yıllarda giderek artacak. Vademdaş'ın on yıllık yatırım süreci içinde 150 milyon dolar değerinde bir pazar hedefine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir