Yılbaşında sahte içkiye dikkat

TESK Genel Başkanı Palandöken, kaçak içki ve sigaraya dikkat çekerek, vatandaşların yılbaşında dikkatli olması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı yaklaştıkça fırsatçıların sahte alkol üretimini arttırdığını, kaçak sigara satışının da ülkenin hemen her bölgesine yayıldığını ifade ederek, vatandaşların yeni yıla girerken acı bilançonun artmaması için gittikleri mekan ile alışveriş yaptıkları mağaza ve dükkanları çok iyi seçmesini istedi. 

Kaçak içki üretimi 3 katı arttı

Palandöken, yazılı açıklamasında, yaklaşan yılbaşı nedeniyle denetim ve operasyonların arttığını, kaçak içkide ele geçirilen miktar ve yakalanan kişi sayısında geçen yıla göre 3 kata varan artışlar gözlendiğini belirtti. 

Tüketimin arttığı yılbaşı yaklaştıkça fırsatçıların sahte alkol üretimini arttırdığını, kaçak sigara satışının ise ülkenin hemen her bölgesine yayıldığını ifade eden Palandöken, vatandaşların yeni yıla girerken acı bilançonun artmaması için gittikleri mekan ile alışveriş yaptıkları mağaza ve dükkanları çok iyi seçmesini istedi. İçki ve sigara alırken mutlaka Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bandrollerine dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, "Kuru yemişler başta olmak üzere çikolataları bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden almaya dikkat edin. Çünkü bugünler bayat kuru yemiş ve merdiven altı üretilen çikolata ile sahte içki, sigara satan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günlerdir" ifadelerini kullandı. 

TESK'in, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan kaçak ticaretle mücadele kapsamında 2016'daki yol haritalarını belirlemek üzere bu hafta Antalya'da düzenlenen çalıştaya, Türkiye Bakkallar Bayiler Federasyonuna bağlı yaklaşık 200 bakkal odası başkanının katılacağını belirten Palandöken, 450 milyar liralık ekonomik büyüklüğü olan kayıt dışı ekonomiyle mücadelede başarılı sonuçlar elde edilse de ülke için kritik bir sorun olmaya devam ettiğini kaydetti.