Yıldırım: BM'de reform kaçınılmaz ihtiyaç

Suriye'deki olaylar üzerinden BM'yi eleştiren Yıldırım, "Rekabetin değil sorun çözmeyi esas alan bir BM reformunun kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu gün gibi ortadadır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'da "6. Küresel Bakü Forumu"nda açıklamalarda bulundu.

"Türkiye medeniyetlerin buluştuğu, dinlerin buluştuğu Asya ve Avrupa arasında buluşma noktasıdır" diyen Başbakan, "Farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Ülkelerin birbirine daha bağımlı hale geldiği bir dünyadayız. Bölgeleri, ekonomileri birbirine bağlayan projelerle refahı sağlayabiliriz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesiyle Uzakdağu'dan Batı Avrupa'ya kadar büyük bir coğrafyayı ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

"Türkiye müttefikleri ve dostları için güvenilir bölgesel barışa kendini adamış ülke olduğunu dünyanın pek çok yerinde göstermiştir. Suriye'de yaşanan iç savaş ve yönetim boşluğundan kaynaklanan mülteci akınında 3.5 milyon mülteciyi misafir eden ülke Türkiye'dir. Bu yapılmamış olsa bölgede huzursuzluk daha da artacak ve bölgede devam eden terör olaylarını kontrol altına almak belki de mümkün olmayacaktı. 

BM küresel olaylarda daha güven bir artırıcı yapıya kavuşmalı. Rekabetin değil sorun çözmeyi esas alan bir BM reformunun kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu gün gibi ortadadır. Bir yanda insanlar ölüyor kimyasal gazlar kullanılıyor. Ama BM Güvenlik Konseyi sadece rekabet uğruna ülkelerin birbiriyle rekabeti uğruna bu insanlık dramına gerekli cevabı veremiyor." 

"Azerbaycan'a karşı tehdit olursa karşılığı olur""Azerbaycan'a karşı tehdit olursa karşılığı olur"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir