Yıldırım: Giren para 1 milyar doları geçti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, ekonominin darbe girişimi öncesine göre daha iyi durumda olduğunu ve giren paranın çıkan paraya oranla 1 milyar dolar fazla verdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Yıldırım buradaki konuşmasında Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden etkilenmediğini ve 15 Temmuz öncesine oranla daha iyi durumda olduğunu söyledi.

"Geçen hafta Türkiye'ye gelen yabacı dostlarımız bize olan güvenlerini ifade ettiler" diyen Yıldırım, "Dün (önceki gün) itibariyle Türkiye'ye giren para çıkan paradan 1 milyar dolar daha fazla verdi" şeklinde konuştu..

'Türk adaleti hesap soracak'

Yıldırım, "PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, yani bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenlerin kanını döken herkesten hesap sorulacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hesap sorulacak; FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır."

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları:

- PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, yani bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak

- Terör olaylarının amacı, bölgede istikrarsız bir coğrafya yaratmak.

- 15 Temmuz milletle onların seçtiği hükümetin beraber olduğunu bir kez daha dünyaya gösterecek.

- Hesap sorulacak; FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır.

- Dün (önceki gün) yine işsizlik ve işgücüne katılımla ilgili istatistik yayınlandı. İşgücüne katılım oranı yüzde 52,5 ile rekor seviyeye ulaştı. 28 milyon vatandaşımız iş gücüne katıldı.

- Darbe girişimi oldu terör oldu ama ekonomimiz bundan hiç etkilenmedi. 120 milyardan Merkez Bankası rezervleri 126 milyar dolar. Ekonomimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumda.

- Bireysel emekliklik sistemi BES yasalaştı. Artık vatandaş geleceğe yatırım yapacak, tasarruflarımızı artıracağız.

- Yatırımcının önünü açacak Turkuaz Kart, çek düzenlemeleri, şirket kuruluş ve tasviye işlerinde sürenin kısaltılması konuları genel kurulda görüşüldü. 

- Türkiye'yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdık.

- Dün (önceki gün) itibariyle Türkiye'ye giren net para miktarı 1 milyar dolardan fazla.

- Çok önemli teşvik tedbirleri hazırladık, hayata geçiriyoruz.

- KOBİ ve esnafın teminat yükü azalacak, krediye erişim kolaylaşacak.