Yıldırım: Meclis Başkanlığını bırakacağım

Binali Yıldırım, belediye başkan adaylığı ile ilgili, "Aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakacağım." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "(Belediye başkanlığı) Aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakacağım." dedi.

Yıldırım, "Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım." ifadelerini kullanarak, "Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, "Benim duruşum bellidir. Duruşum millete hizmettir. Duruşta bir sorun yok. Duruş başka, omurgasızlık başka. Ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım." dedi.

"Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin"

HDP'nin İstanbul'da aday göstermemesi ile ilgili olarak da Yıldırım, "Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul Projesi

Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de şunları kaydetti:

"İstanbul'un felaketine sebep olacak bir proje gibi gösterme gayretleri var, dış yayınlarda hep bu böyle işleniyor. Çünkü ne olacak? Boğaza alternatif oluşturuyor. Boğaza alternatif oluşturmasının hem ulusal güvenliğimiz açısından hem de stratejik menfaatlerimiz açısından çok büyük önemi var."

CHP'den Binali Yıldırım'ın istifa kararıyla ilgili ilk tepkiCHP'den Binali Yıldırım'ın istifa kararıyla ilgili ilk tepki

CHP'den HDP ve Soyer tepkisiCHP'den HDP ve Soyer tepkisi