Yıldırım: Misliyle karşılık verilecek

Başbakan Yıldırım, Hollanda'nın, Aile Bakanı Kaya'nın programını engellemesine ilişkin olarak yaptığı ilk değerlendirmede, "Hollanda'da, Almanya'da, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın sağduyu ile hareket etmelerini, tahriklere asla itibar etmemelerini istiyorum." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesini protesto ettiklerini belirterek, "Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir. Türkiye'ye ve diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çeşitli düzeylerde yapılan diplomatik temaslara rağmen makul bir çözüm sağlanamamış olup Bakanımız planladığı toplantıyı gerçekleştiremeyerek Hollanda'dan ayrılmak durumunda kalmıştır. Her fırsatta demokrasiden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahseden sözde Avrupalı dostlarımız, bu olay karşısında bir kez daha sınıfta kalmıştır.

Aziz milletimiz bilmelidir ki Türkiye'ye ve diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir. Hollanda'da, Almanya'da, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın sağduyu ile hareket etmelerini, tahriklere asla itibar etmemelerini istiyorum."

"Hollanda'daki seçimlerle ilgili"

Öte yandan Başbakan Yıldırım, özel bir TV yayınına telefonla bağlanarak kısa bir açıklama yaptı.

Yıldırım açıklamasında, "Hollanda'nın iç siyaset sorunları olduğu anlaşılıyor, ayın 14'ünde yapılacak seçimler var. Bu seçimler dolayısıyla bugün yaşadığımız olay Hollanda'nın tamamen iç siyasetinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyoruz ama şartlar ne olursa olsun hiçbir yönüyle bu bizim açımızdan kabul edilemez ve bunun mutlaka karşılığı en ağır şekilde verilecek." ifadelerini kullandı.

Yıldırım vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Herkes evine çekilsin. Hollanda'da bulunan bütün soydaşlarımızdan da aynı şeklide sakin olmalarını, aklı selimle hareket etmelerini ve tahriklere prim vermemelerini istiyoruz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir