Yıldırım, tahliye talep etti

Şike ve teşvik pirimi cezalarının indirimi için hazırlanan yasa tasarısının ardından şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 31 şüpheli ve Aziz Yıldırım tahliye talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 31 şüpheliden, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da olduğu bir kısmı, avukatları aracılığıyla 6222 sayılı yasada yapılan değişiklik uyarınca tahliye taleplerinde bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı da tahliye talebinde bulundu. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen tutuklu şüpheliler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, BJK Protokol Müdürü Ahmet Ateş, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcu Ümit Karan ve futbolcu Kocan Çelikay'ın avukatları, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ile İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine birer dilekçe sundu.

Avukatlar dilekçelerinde, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oylamasında kabul edilen değişiklik uyarınca müvekkillerinin tahliye edilmelerini istedi.

Tahliye taleplerinin, TBMM'de kabul edilen kanun değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulması ve Gül'ün onaylaması halinde Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından değerlendirileceği kaydedildi.

Yıldırım da tahliye talep etti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da avukatı aracılığıyla Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişiklik uyarınca tahliye talebinde bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen tutuklu şüpheli Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe sundu.

Avukat Kaya dilekçesinde, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da dün TBMM'de kabul edilen değişiklik uyarınca, müvekkili Yıldırım'ın tahliye edilmesini istedi.

Avukat Kaya'nın tahliye istemli dilekçesine, yasadaki değişiklikle ilgili TBMM'de yapılan oylamaya ilişkin tutanakları da eklediği öğrenildi.

Öte yandan, bugün yapılan tahliye taleplerini değerlendirecek olan nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin görüşünü sorduğu soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in, yasanın yürürlüğe girmediğini gerekçe göstererek istemlerin reddini talep ettiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir