Yıldırım'ın hapsi isteniyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, görevli hakime ve Fenerbahçe eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Adalet Sarayı 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanık Aziz Yıldırım ile taraf avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada savunmasını yapan Yıldırım, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi: 

"Müştekilerden Recep Özcan Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği üyesi olmamasına rağmen, 'kötü şöhretli' olduğum iddiasıyla Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak dernek üyeliğimin düşürülmesini talep etmiştir. Hakkımda böyle bir talepte bulunan Recep Özcan'ın, geçmişte hakkında açılan davaları vurgulamak ve halen yargılandığını ifade etmek için basın toplantısında bu sözleri sarf ettim. Yine toplantının sonunda sözlerimin maksadını aşmış olma ihtimali nedeniyle bahsettiğim rüşvet olayının 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi ile ilgili olmayıp, müşteki Recep Özcan'ın Konya'daki bir hakime rüşvet vermekten yargılandığı hususunu vurguladım." 

Amacının, başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ni başarılı kılmak olduğunu ve bunun dışında müşteki Recep Özcan ile bir sorununun bulunmadığını vurgulayan Yıldırım, "Sadece onun bana ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamaları ve kamu oyunda bu davanın yankı bulması nedeniyle kendimi savunmak amacıyla bu sözleri söyledim. Öncelikle beraatime karar verilmesini talep ederim" dedi. 

Müşteki Recep Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet de, "Sanığın savunmalarında her ne kadar müvekkilimin geçmişi ya da yargılandığı davalar söz konusu edilmek suretiyle haklı göstermeye yönelik beyanları varsa da burada yargılanan müvekkilim değildir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

Mahkeme hakimi Dilek Şen, sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol'a savunma ve delillerini sunması için süre vererek duruşmayı erteledi. 

İddianame 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, 27 Haziran 2013 tarihinde Kadıköy'de düzenlediği basın toplantısında, hakim Dilek Gökkoyun ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği belirtildi. 

İddianamede, Yıldırım'ın hakim Dilek Gökkoyun'a basın yoluyla hakaretten 1 yıl 4 aydan, 2 yıl 8 aya kadar, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a basın yoluyla hakaret etmekten de 4 aydan, 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir