Yıldırım'ın ismi orkideye verildi

Başbakan Yıldırım, Singapur'da dünyaca ünlü Botanik Bahçesi içinde bulunan Ulusal Orkide Bahçesi'ni gezdi. Bahçede yetiştirilen bir orkide türüne, Yıldırım'ın ismi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ziyaretinin ikinci gününde, beraberindeki bakanlarla Singapur Botanik Bahçesi'ne geldi. Dünyanın en nadide çiçeklerinin bulunduğu bahçeye ilişkin yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra Ulusal Orkide Bahçesi'ni ziyaret etti.

Bahçede yetiştirilen bir orkide türüne, Başbakan Yıldırım'ın ismi verildi. Çiçekle ilgili Ulusal Orkide Bahçesi Müdürü Dr. Kwik Tan'dan bilgi alan Yıldırım, orkidenin bulunduğu saksıya isim çubuğunu yerleştirdi. Yeni ismi "Dendrobium Binali Yıldırım" olan orkide türünün sertifikası Başbakana takdim edildi.

Başbakan Yıldırım da kendisine mihmandarlık yapan Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı S. Iswaran'a Türkiye'den getirilen ve barışı simgeleyen zeytin fidanı hediye etti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nelson Mandela ve Margaret Thatcher gibi 200'den fazla önemli kişinin Singapur ziyaretleri sırasında isimlerinin orkidelere verildiği belirtildi. Singapur'da 2,5 kilometre alana yayılan Singapur Botanik Bahçesi'nde, yaklaşık 60 bin farklı tür orkide bulunuyor.