Yıldız olmak ister misiniz?

'İhracatın Yıldızları' yarışmasına başvuru süresi bugün doluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin ihracat ordusunu desteklemek amacıyla gazeteniz DÜNYA ile DHL Express Türkiye işbirliği ve Akbank'ın sponsorluğunda düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' yarışmasına başvuru süresi bugün doluyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'İhracat Performansı', 'Kreatif Ürün', 'Yeni Pazar -Pazar Çeşitliliği' ve 'e-ihracat' alanlarında ödüller verilecek.

Ayrıca ihracatta farklılık yaratanlar özel ödülle taçlandırılacak. Uzman jüri tarafından seçilecek 'Yıldızlar', DHL'den ücretsiz gönderi, ihracat işlemlerinde bankacılık uygulamalarında ücret alınmaması ve DÜNYA'nın bir yıl ücretsiz aboneliği gibi pek çok ödüle sahip olacak.

Detaylar ve Başvuru Formu için Tıklayınız

Dünya için üretenler onu küçültüyorlar. Biz de onları; ‘İhracatın Yıldızları’nı ödüllendiriyoruz. Amaç, ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artmasını teşvik etmek. Yarışmamıza katılın; hem siz hem Türkiye kazansın!

İhracatın Yıldızları 2010 İhracatı Teşvik Ödülleri'nde şirketlerin başvuru imkanı bulunan kategoriler şöyle:

İHRACAT PERFORMANS ÖDÜLÜ

İhracatını 2010 takvim yılı içinde nominal olarak bir önceki yıla göre en fazla artıran firmalar değerlendirmeye alınacaktır.

A) Dış Ticaret Sermaye Şirketleri - Sektörel Dış Ticaret Şirketleri Bazında

B) Üretici-İhracatçı Şirketler Bazında

C) Tüm Firmalar ile İhracatla Doğrudan İlişkili Kurum ve Kuruluşlar Bazında

KREATİF ÜRÜN ÖDÜLÜ

Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün - pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmalar değerlendirmeye alınacaktır.

YENİ PAZAR - PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ

Miktar ya da nominal ihracat geliri düzeyine bakılmaksızın, en fazla sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren veya herhangi bir ürünün ilk kez ihracatını gerçekleştiren firmalar değerlendirmeye alınacaktır.

e - İHRACAT

Tanıtım, pazarlama ve sipariş işlemini internet/e-ticaret platformları üzerinden yapmış olan firmalar değerlendirmeye alınacaktır.

ÖZEL ÖDÜLLER

Seçici kurulun yapacağı değerlendirme ile özel niteliği haiz faaliyetlerinden dolayı öne çıkan firma, kurum ve kuruluşlar değerlendirmeye alınacaktır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir