Yıldız'a yeni global ortak geliyor

Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding, 2010 yılında bin 400 kişiye yeni iş imkanı yaratmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yıldız Holding, 2010'da yeni bir global ortaklığın daha gerçekleşmesi konusunda çalışmalara devam ediyor.

Yıldız Holding Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkanı Zeki Ziya Sözen, global ortaklığın Türkiye'de farklı bir sektörde yatırım yapmayı hedefleyen bir ortaklık olacağını söyledi. Sözen, "2010 içinde global ortaklığın gerçekleşeceğini ümit ediyorum, sonuna kalmaz" diye konuştu.

Yıldız Holding Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkanı Zeki Ziya Sözen'in katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında verilen bilgiye göre, 1,4 milyar liralık kısmı yurt dışı satışlardan olmak üzere geçtiğimiz yıl gıda faaliyetlerinden elde ettiği konsolide brüt cirosu 8,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşen Holding, 2009 yılında gıdadan 428 milyon lira faaliyet karı elde etti.

2009 yılında 2 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlayan Holding, 2010 yılında bin 400 kişiye yeni iş imkanı yaratmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yılı 274 milyon liralık yatırımla kapatan Yıldız Holding, 2010'da yeni global ortaklıklar ve kişisel bakım alanında yeni kategorilerde olmayı planlıyor.

Almanlarla yeni üretim tesisi kuruyor

Danimarkalı Gumlink ile toplamda 200 milyon lirayı bulacak yatırımla Çorlu'da kurulan fabrikayı faaliyete geçiren Holding, çay alanında ortaklık yapılan Alman Laurens Spethmann Holding ile de yeni bir üretim tesisi kuracak.

2009 yılında Alman çay şirketiyle başlanan görüşmelerin tamamlandığı, yapılan anlaşmanın ardından siyah çay ve bitçi çayı alanında faaliyet gösterecek olan Milford Yıldız şirketinin kurulduğu belirtildi.

Milford Yıldız'ın yeni bir üretim tesisi kuracağı, Trabzon Arsin'de bir çay alım ünitesi açacağı kaydedildi.

 

Kişisel bakıma 100 milyon dolar harcanacak

Yıldız Holding, 2010'da gıda operasyonları konsolide cirosundaki büyümeyi yüzde 12 olarak bütçelerken, 2010'da yeni bir global ortaklığın daha gerçekleşmesi konusunda çalışmaların sürdüğü bildirildi.

2010'daki iç yatırımını kişisel bakım alanında yapacak olan Yıldız Holding, kişisel bakım kategorisinde 100 milyon liralık yatırımla tuvalet kağıdı, havlu, peçete ve kağıt mendil üretimine dönük yatırımları başlatacakları kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir