Yılın son MGK'sında 'Fransa' görüşüldü

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride "Fransa'da aklıselimin hakim olması ve bu hatalarından geri dönülmesi yönündeki beklentimiz sürmekle birlikte, tasarının kanunlaşması durumunda bu haksız tasarrufa her şekilde karşı çıkılması kararlaştırılmıştır" deni

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Fransa'ya yönelik yaptırımlar ve terörle mücadele ele alındı.

Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımı iddialarına yönelik yasa tasarısının kabul edilmesini görüşen MGK, "Tarihin, parlamentoların alacakları yanlı kararlarla yeniden yazılmasının yanlışlığı, bu kanun tasarısıyla daha vahim bir şekilde görülebilmiştir. Fransa'da aklıselimin hakim olması ve bu hatalarından geri dönülmesi yönündeki beklentimiz sürmekle birlikte, tasarının kanunlaşması durumunda bu haksız tasarrufa her şekilde karşı çıkılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından açıklanan bildiride terörle mücadele konusunda yürütülen operasyonların örgüte darbe indirdiği de vurgulandı. Açıklamada, "Terör örgütünün istismar alanlarının ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar gözden geçirilmiş, bu yöndeki çabaların da demokrasiden, hukuk devleti anlayışından ve evrensel değerlerden ödün verilmeksizin kararlılıkla devam ettirileceği kaydedilmiştir" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
MGK