Yılmaz Özdil istifa mı etti?

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısının yayınlanması üzerine istifa ettiği iddia edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hürriyet gazetesinde ikinci deprem yaşanıyor. Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'ndan sonra gazetenin en çok okunan köşe yazarlarından Yılmaz Özdil ile de yolların ayrıldığı belirtiliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, Yılmaz Özdil'in istifası ile sonuçlanan süreç şöyle gelişti:

Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde "Başbakan kim olsun?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Özdil bu yazısında da Başbakan'ın kim olması gerektiğini yine ironik bir dille anlattı. Özdil, Başbakan adayı olarak Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal'in, Rıza Sarraf'ın, müteahhit Mehmet Cengiz'in ve Abdullah Öcalan'ı önerdi. Yazı gazetenin taşra baskılarında yayınlandı ancak ardından çıkartıldı.
Bunun üzerine Yılmaz Özdil'in istifa ettiği söylentileri dolaşmaya başladı. Kulislerde Özdil’in kendisini arayanlara "benim için artık o defter kapandı" yönünde sözler söylediği iddia edildi.

Bu arada Hürriyet'in internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yazarımız Yılmaz Özdil’in bugün yayınlanması gereken yazısında, Doğan Yayın İlkeleri’ne aykırı bazı ifadeler yer alıyordu. Ancak Özdil, değişiklik yapmak yerine yazısının yayınlanmamasını tercih etti. Okurlarımızla bu bilgiyi paylaşırız" denildi.