Yoğun bakımdan çıktı

Tatlıses'in geçtiğimiz cuma günü yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Acıbadem Maslak Hastanesinde tedavi gören İbrahim Tatlıses'in, yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığı bildirildi.

Hastaneden sanatçının sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, İbrahim Tatlıses'in geçtiğimiz cuma günü yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak, normal odaya alındığı bildirildi.

Hayati tehlikesi kalmadığı bildirilen Tatlıses'in henüz ayağa kalkabilecek durumda olmadığı açıklandı.

Beklenenden hızlı iyileşiyor

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, İbrahim Tatlıses'in sağlık durumuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, her gün yüzlerce hatta binlerce ziyaretçinin kendisiyle konuşmak istediğini ancak rahatını sağlamak amacıyla ziyaret kısıtlamasına devam ettiklerini belirtti.

Çuhadaroğlu, Tatlıses'te 2 haftalık sürede beklediklerinden daha hızlı bir gelişme olduğunu dile getirerek, ''Bu hızlı iyileşme süreci bu şekilde devam ederse bildiğimiz İbrahim Tatlıses'i öngörülenden çok daha kısa bir sürede aramızda göreceğimizi umuyorum'' dedi.

Yemeğini kendisi yiyebiliyor

Bundan sonra yeni sorunlarla uğraşacakları bir döneme girdiklerini ve Tatlıses'in normal bakım şartlarında tedavisinin yapıldığını anlatan Elmacı, şunları kaydetti:

''Bunun içerisinde ilaçlar bir takım destek tedavileri var. Ama kendisini fotoğraftan gördüğünüz üzere kendi yemeğini yemektedir. Gayet güzel konuşmaktadır. Sağ tarafını çok güzel bir şekilde kullanmaktadır. Hafızasıyla ilgili aklen ve fikren bizim açımızdan herhangi bir sorun yoktur. Sol tarafında bize geldiğinde belirtiğimiz tam kuvvet kaybı düzelme eğilimindedir. Fizyoterapi tedavisi almaktadır. Genel durumu bizim açımızdan oldukça iyi. Önümüzde tedavilerin devam edeceği yeni bir dönem var.''

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Reyhan Çeliker de ''Çok kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Ama bildiğiniz gibi bu tip yaralanmalarda rehabilitasyon uzun zaman gerektirir. Bazen 6 aya kadar devam edebilir. Amacımız hastamızın maksimum fonksiyonel kapasiteye ulaştırmak ve yeniden üretken hale getirmektir'' diye konuştu.

Estetik bozukluk yok

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Yazar ise Tatlıses'in sol burun kanadında, kafasında ve saçlı derisinde yaralanmaların bulunduğunu belirterek, bununla ilgili onarımları ilk ameliyatta yapıldığını kaydetti.

Tatlıses'in dikişlerinin alındığını belirten Yazar, saç derisinde birkaç dikiş vardı. Onları zaman içinde alacağız. Burun görüntüsünde bir bozukluk yok. Ve yine saç derisinde de bir sorun olmayacaktır. Bu şekilde iyileşme süreci gayet iyi şekilde devam etmektedir'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir